spot_img
vrijdag, juli 1, 2022
More

  Samenwerken met BVNOP?

  Wij werken samen met veel bedrijven en zakelijke instellingen. Wil jij dit ook?

  HomeBusiness5 tips om te beleggen

  5 tips om te beleggen

  -

  Je staat voor een dilemma. Je wil gaan beleggen maar weet niet goed hoe je hieraan moet beginnen. Uiteraard zal je op voorhand een tikkeltje je huiswerk moeten doen. Per slot van rekening ga je ook niet een auto besturen zonder je theoretisch rijbewijs eerst te behalen. De praktische lessen doe je met beleggen via een demorekening waar je de knepen van het vak met oefenen leert. Vijf tips op een rijtje gezet om een succesvolle belegger te worden.

  Vroeg starten is sleutel van succes bij beleggen

  Op jonge leeftijd beginnen met beleggen is het grote scharnierpunt van succes. Hoe sneller je begint, hoe langer het geld gaat werken voor jou. Op die manier kan je profijt halen op het zogenaamde rente-op-rente effect. Vrij vertaald betekent dit dat je de winsten op je beleggingen opnieuw gaat herbeleggen waardoor je een sneeuwbaleffect creƫert in de loop van de jaren.

  Zet goede voornemens in daden om

  Aan goede intenties zoals dat vaak met Nieuwjaar het geval is heb je niets. Je zal je voornemens ook in daden moeten omzetten. Ga voor jezelf na hoeveel geld je maandelijks opzij kunt leggen en beleg dit bedrag elke maand. Probeer dit op een automatische wijze te doen zodat je geen kans krijgt om je geld aan andere zaken te spenderen. Het grote voordeel van met mondjesmaat te beleggen is dat je de risico’s vermindert.

  Nooit alle eieren in 1 mandje leggen

  Respecteer altijd volgende vuistregel van beleggen: leg nooit alle eieren in 1 mandje. Trap niet in de verleiding om je geld in 1 aandeel te beleggen ondanks de positieve geluiden van anderen. De beste wijze om hiermee om te gaan is de voorkeur te geven aan een beleggingsfonds. De meest optimale keuzemogelijkheid is een ETF. In de wereld van beleggingen staat het ook bekend als indexfonds. De reden om hiervoor te kiezen heeft te maken met de lagere beheerkosten. Een kleine hint. Hou niet alleen de spreiding in aandelen in de gaten, maar ook de categorieƫn in beleggingsformules zoals grondstoffen, obligaties en vastgoed.

  Beleg volgens een vast welomlijnd plan

  Zonder kennis van zaken is beleggen geen goed idee en leidt uiteindelijk tot een grote mislukking. Het is de bedoeling dat je een welomlijnd plan nodig hebt, in combinatie met vooropgestelde doelen en een concrete termijn waarin je deze doelstellingen wil gaan bereiken. Maak voor jezelf een concreet plan op dat realistisch is opgesteld.

  Niet op eigen houtje beleggen

  Laat de eindbeslissing van je belegging niet afhangen van trollen op het internet of successtory’s van collega’s, maar vraag het juiste advies bij professionals. Zij zijn gespecialiseerd om de (beurs) markten op de voet te volgen. Zij zijn het beste geplaatst om je persoonlijke doelstellingen te laten bereiken. Hou in het achterhoofd dat voor elke belegger de situatie anders kan zijn.

  Related articles

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay Connected

  0FansLike
  0VolgersVolg
  3,373VolgersVolg
  0AbonneesAbonneer
  spot_img

  Latest posts